Jubilerend ZC Losser organiseert een Internationaal Masters waterpolotoernooi

003-jpg

Het Brilmansdennen is op 28, 29 en 30 augustus het strijdtoneel.

In het weekend van 28, 29 en 30 augustus wordt in het kader van 50 jaar Zwemclub Losser in het Brilmansdennen in Losser een Masterstoernooi georganiseerd. Het betreft een toernooi voor waterpoloërs vanaf 35 jaar. Op vrijdag en zaterdag zullen de groepswedstrijden afgewerkt worden en op zondag zal de kleine finale (12:15 uur) en de finale (13:00 uur) worden gespeeld. De deelnemende ploegen zijn De Houtrib uit Lelystad, Real Canoe Madrid, de Alte Säcke van Schwimmverein Gronau en natuurlijk ZC Losser.

Real Canoe Madrid is een club die al langere tijd in het masterscircuit meedoet en vele toernooien afwerkt. Zo hebben zij in de week van 10 tot 16 augustus meegedaan in Kazan aan de wereldkampioenschappen Masters +55 jaar en zijn ze daar 3e geworden. ZC Losser heeft in het recente verleden ook al meegespeeld op toernooien in Spanje die door Real Canoe georganiseerd zijn. De Madrilenen zullen met een groep van 23 spelers inclusief aanhang naar Losser afreizen.

De Houtrib is een bevriende vereniging uit Lelystad waarbij Olav Wilke, oud-Losser-lid, actief is. Ook met deze vereniging zijn al meerdere gemeenschappelijke toernooien gespeeld. Met de Alte Säcke van SV Gronau onderhoudt ZC Losser al vele jaren nauwe banden. Ook met deze ploeg zijn de Losserse waterpoloërs regelmatig gezamenlijk naar toernooien gereisd.

Het belooft een sportief goed toernooi te worden, waarbij het ontmoeten van vrienden en gezelligheid een belangrijk aspect zal zijn.

ZC Losser heeft in de geschiedenis wel eens vaker een ééndaags toernooi georganiseerd. Voor het eerst wordt nu een meerdaags toernooi georganiseerd. Waar mogelijk hebben we partners gezocht die ons hierbij konden helpen. Op organisatorisch vlak hebben we ruimhartige ondersteuning gekregen van onze buren uit Gronau. Schwimmverein Gronau heeft in het verleden al vaker soortgelijke toernooien georganiseerd. Die ervaring was men graag bereid met ons te delen. Wedstrijdprogramma’s opstellen, huisvesting van teams, catering et cetera. Samen hebben we de organisatie hiervan doorgenomen en uiteindelijk uitgewerkt tot een sportief evenement dat uniek is voor de gemeente Losser. Door deze grensoverschrijdende samenwerking heeft Euregio toegezegd ook een financiële bijdrage te leveren.

Tussen de wedstrijden van het toernooi door zal er nog een aantal oefenwedstrijden van de eerste teams van zowel de Dames als de Heren gespeeld worden.

De speeltijden van het toernooi: Vrijdag 28 augustus van 20:30-23:15, zaterdag 29 augustus van 12:00-18:30, zondag 30 augustus van 12:00-15:00.