Masters toernooi Losser succesvol verlopen

realcanoe

Waterpoloërs Real Canoe Madrid winnen uiteindelijk.

Het Masters waterpolotoernooi wat in het weekend van 28, 29 en 30 augustus in het kader van het 50-jarige jubileum in Losser gehouden werd, is een groot succes geworden. Zowel de gasten Van De Houtrib uit Lelystad, Real Canoe Madrid en de Alte Säcke uit Gronau als de thuisspelende club ZC Losser konden tevreden op het weekend terugkijken. Normaliter kan een toernooi met 4 ploegen in één dag verspeeld worden, maar in het masterscircuit (leeftijden 40+) is dat niet de gewoonte. Op de vrijdagavond werden de eerste 2 groepswedstrijden verspeeld, na afloop werd de “meet- and greet party” gehouden. Oude bekenden ontmoeten en nieuwe vrienden maken is één van de belangrijke randzaken bij de Masters.

Op zaterdagochtend werd op het Wiggersveld tussen de ploegen een klootschietwedstrijd gehouden. De heren uit Gronau hadden dat al wel vaker gedaan, maar voor de mannen uit Lelystad en Madrid was dit geheel nieuw. Zo konden ook zij kennismaken met één van de Twentse tradities.

In de middag werden de overige groepswedstrijden gespeeld. Tussen deze wedstrijden door was er tijd vrijgemaakt voor zowel het eerste heren- als het eerste damesteam, welke volop in de voorbereidingen zitten voor het nieuwe seizoen.

In de avond werd een wandeling door het historische hart van Losser gehouden, waarbij het hoogtepunt natuurlijk de beklimming van de Oale Toarn was. In de sfeervolle tuin Van Hotel met werd de avond afgesloten met een hapje en een drankje, iets wat weer tot in de late uurtjes doorging.

Op de zondag werden vanaf 12 uur de kleine finale en finale gespeeld. Dit waren beide zeer spannende wedstrijden. De strijd om de derde plaats was tussen ZC Losser en De Houtrib. Bij het eindsignaal was het 7-7, waarna ZC Losser de 5-meter worpen beter nam en zodoende 3e werden. Ook in de finale tussen De Alte Säcke en Real Canoe ging de strijd gelijk op, waarbij de Madrilenen eigenlijk de gehele tijd wel één of twee doelpunten voorstonden. In de laatste halve minuut kregen de Gronauers bij een 8-7 stand in het voordeel van Real Canoe nog een overtal, maar konden daar niet van profiteren. De overwinning ging naar de Spanjaarden.

Bij de prijsuitreiking werd dan ook door alle ploegen nogmaals benadrukt dat het weekend in Losser fantastisch was, maar dat het fraaie zomerweer daar natuurlijk veel bij heeft meegewerkt.