Hennie Effing 50 jaar lid bij Zwemclub Losser

Hennie Effing 50 jaar ZCL lid

Tijdens de receptie van het 50-jarige jubileum van ZC Losser is ook een bijzondere man in het zonnetje gezet. Een paar maanden na de oprichting van de zwemclub had Hennie Effing zich als lid aangemeld, zodoende is hij dan ook de eerste die 50 jaar lid is van Zwemclub Losser. Eerst was Hennie Effing alleen waterpoloër, maar later mengde hij zich in de organisatie van de club. Bij de zwemvierdaagse in het buitenbad nam hij de leiding bij het bouwen van de kraampjes voor de randactiviteiten, maar vooral bij de ombouw van de garderobe van het voormalig buitenbad naar ons fraaie clubgebouw “De Hanger” liep Hennie Effing steeds voorop. Je kunt hem dan ook best bestempelen als bouwpastoor van “De Hanger”.

Toen het clubgebouw af was nam Hennie Effing het stokje als voorzitter over van Gerrit ter Burg. In maart 2010 droeg hij het voorzitterschap over aan Klaas Analbers. Hennie Effing is daarna nog steeds actief binnen de club. Hij organiseert alles wat met het clubgebouw te maken heeft. Is er wat stuk, Hennie is er. Is er wat te doen, Hennie is er. Ook in het zwembad is hij nog steeds vaak te zien als oefenmeester aan de rand van het bad. Hij begeleidt de recreanten op de woensdagavond en is ook altijd aanwezig bij het project “duik er eens in” en de zwemvierdaagse, projecten die samen met het Brilmansdennen georganiseerd worden.

De Zwemclub Losser is erg bij met Hennie Effing en met alles wat hij voor de club doet. Tijdens de bovengenoemde receptie hadden de huidige voorzitter Albert Struik samen met secretaris Matijs Vaneker de eer om Hennie het speldje voor zijn 50-jarige lidmaatschap op te spelden en zijn vrouw Marga een fraaie bos bloemen te overhandigen. De club hoopt nog jaren van de diensten en know how van Hennie Effing gebruik te kunnen maken, maar wenst hem in ieder geval nog veel plezier bij het zwemmen toe.