Op 2 november 2015 is ons erelid Joop van Rijkom overleden

Joop-van-Rijkom

Bij de Zwemclub kwam hij als ouder van Rik en Maartje binnen. Al snel werd hij door de toenmalige voorzitter, Charlie Caron, op waarde geschat en begin jaren 70 binnengehaald als bestuurslid. Hij was daar een duizendpoot: Zwemfunctionaris, waterpoloscheidsrechter, penningmeester, algemeen secretaris en waterpolosecretaris waren onder andere functies die hij bekleedde. Ook was hij lid van de scheidsrechterscommissie van de KNZB Kring Overijssel. Door deze grote inzet benoemde de Zwemclub hem tot erelid. De Sportraad van de gemeente Losser verkoos hem in 2006 tot Sportvrijwilliger van het jaar.

Naast dit alles was hij één van de grootste supporters van het Heren 1 team. Samen met Pa Wigger en Pa Achterhuis reisden ze het team door het gehele land achterna. Tijdens de Algemene ledenvergadering in 2013 heeft hij zijn laatste functie bij Zwemclub Losser kunnen neerleggen, maar bleef onlosmakelijk verbonden met het wel en wee van de club.

Joop is 87 jaar geworden.