Dames Losser winnen één punt in Groningen

dames 1 - ws twente 21maart2015 042

Op paaszaterdag hebben de Losserse waterpolodames aan de inhaalwedstrijd tegen De Walvisch in Groningen één punt overgehouden door met 8-8 gelijk te spelen tegen de nummer 4 van de ranglijst. Losser, zelf de nummer 9, begon zwaar gehandicapt aan deze wedstrijd. Zowel de doelvrouwe en haar vaste stand-inn waren verhinderd. Misscha Timmer, keepster uit het tweede team, was de vervangster en deed dat met verve. Ook aanvoerdster Judith Kloosterman zal dit seizoen niet meer in actie komen.

Misschien mede door het verschil op die ranglijst begon Losser onbevangen, en kon na een snelle achterstand de eerste periode afsluiten met maar liefst een 1-4 voorsprong. In de 2e periode scoorde Losser zelfs de 1-5. Dat was het punt dat de Groningse topscoorster zich met het spel ging bemoeien. Ze scoorde een aantal goals op rij, bij een 5-5 stand kon Losser toch nog een keer op voorsprong komen. Hierna leek het er toch op dat de Groningse studentenploeg aan het langste eind zou trekken, want halverwege de laatste periode was door weer 3 doelpunten op rij van de thuisploeg een 8-6 stand op het scorebord terecht gekomen. Losser bleef echter vechten voor een beter resultaat, geloofde daar ook in en dat werd beloond. Met nog 2 minuten te gaan werd de aansluitingstreffer gescoord, de hoop op een beter resultaat werd groter. De ontlading was pas echt groot toen youngster Jetske Gielians op 6 seconden voor het eindsignaal met haar tweede competitiedoelpunt in het eerste damesteam de gelijkmaker scoorde.

Dit punt is een opsteker voor de laatste 4 competitiewedstrijden, waarin Losser zal strijden om nog wat plaatsen te gaan stijgen in de competitie.

Tussenstanden: 1-4, 4-5, 5-6, 8-8.
Doelpunt Losser: Theresia Korfage 5, Monique Velthuis, Cindy Marsman en Jetske Gielians.