Waterpoloresultaten 17 september

20160917-01

Op zaterdag 17 september zijn er door de Losserse waterpoloërs 6 thuiswedstrijden gespeeld. De D-jeugd onder 13 jaar beet het in het Brilmansdennen het spits af tegen EZC uit Enschede. Nadat EZC zeer sterk begon kwamen onze poloërs weer goed terug in de wedstrijd. Halverwege de wedstrijd was het 2-6, maar door goed terug te knokken kon in het resterende deel van de wedstrijd gelijke tred worden gehouden. Uiteindelijk was de einduitslag 7-11 voor EZC.

De B-jeugd onder 17 moest tegen het Hengelose WS Twente. In een gelijkopgaande wedstrijd, waarbij de beide defensies de dienst uit maakten werd het 2-2.

Heren 1 zorgde voor de verrassing van de dag. Tegen De Spreng uit Brummen werd na een fair en fraai gevecht een verdienstelijke 8-7 overwinning behaald. Slechts enkele tientallen seconden voor het eindsignaal scoorde Felix Huke de winnende treffer voor het sterk verjongde eerste herenteam.

Bij de dames waren vooraf de wedstrijd nogal wat perikelen wat betreft het digitale wedstrijdformulier. Tegenstander De Walvisch kon hun ploegopgave niet kwijt, en na een tijdje werd besloten het ouderwetse formulier maar weer voor de dag te halen. Ook kwam er één scheidsrechter niet opdagen. Losser nam in de eerste periode een 4-0 voorsprong, mar deze was ook snel weer weg. Nadat in het begin van de derde periode de stand van 7-7 naar 9-7 werd gebracht was de overwinning weer in zicht. Toch kwamen de Groningse studenten weer terug, scoorden weer 4x op rij en kwamen met 9-11 voor te staan. Losser toonde veerkracht en kwam weer terug tot 11-11. Om het nog spannender te maken waren het de Groningse studenten die 23 seconden voor tijd de 11-12 scoorden. Met nog 16 seconden te spelen kreeg Losser een man meer. Tijdens de laatste time-out werd besproken hoe er gespeeld moest worden. Het resultaat was een doelpunt op 4 seconden voordat de zoemer ging. De meningen verschilden na afloop: was er een punt gewonnen of waren er 2 verloren?

Bij wedstrijd nummer 5 was Heren 2 aan de beurt. Zij moesten aantreden tegen WS Twente 5, waarin een groot aantal oud heren-1 spelers vertegenwoordigd waren. Ook ons oud-lid Peter Nijhof was in dat team aanwezig. Losser nam steeds het voortouw en bouwde een prima resultaat geleidelijk op. Een goede 9-5 overwinning op een vermoedelijk goede concurrent kon worden bijgeschreven.

Heren 3 had de zwaarste wedstrijd van de dag. De Dinkel 1 was veel te sterk voor Losser en kon met een 5-18 overwinning terug naar Denekamp. Een bijzonder feit bij deze wedstrijd is dat Losser 3 grotere promotiekansen heeft dan De Dinkel 1. En dat gaan we nu net niet even uitleggen.