Losser sluit competitie prima af met een overwinning op ESTA

2017-04-08_d5

Na de teleurstellende nederlaag van afgelopen week waren de Losserse waterpolodames er op gebrand de competitie positief af te sluiten. Tegenstander ESTA (Emmen, Stadskanaal en Ter Apel) had door deze nederlaag van Losser in Heerenveen de 8e plaats overgenomen. Het was in deze laatste competitieronde dus een rechtstreeks duel om deze plek.

Losser kwam als een komeet uit de startblokken door in de eerste periode al 5x te scoren. Het overrompelde ESTA kon daar slechts 2 doelpunten tegenover zetten. Losser kon dit ook in de tweede periode voortzetten, maar de doelpuntenregen zoals deze in de eerste periode neersloeg, bleef uit. In de derde en vierde periode was Losser heer en meester in het Brilmansdennen, maar Losser vergat zich iets te vaak zelf te belonen door meerdere kansen niet te promoveren tot doelpunten.
ESTA kon echter niet dichterbij komen, mede door het goede verdedigen en het degelijke keeperswerk van doelvrouwe Claudia Nijhuis. Uiteindelijk werd het een duidelijke en meer dan verdiende 10-4 overwinning. Het enige wat Losser zich nog kon verwijten was, dat de score wat hoger had moeten zijn.

Losser neemt dus weer de 8e plaats in de competitie over en heeft daarmee aan de verwachtingen, handhaven en verjongen, voor dit seizoen voldaan. Volgend seizoen zal daar nog een stap extra in moeten worden gezet, maar daar is in de zomermaanden veel tijd voor om daar aan te gaan werken.

Tussenstanden: 5-2, 7-3, 8-4, 10-4.
Doelpunten Losser: Theresia Korfage 2, Manon Korfage 2, Jetske Gielians 2, Monique Velthuis 2, Cindy Marsman en Lindy Velthuis.