Heren 1 verliest in de eindfase van De Houtrib

houtrib-losser

Heren 1 begon redelijk goed aan de wedstrijd en kwam daarom ook op voorsprong na iets minder dan 2 minuten gespeeld te hebben. De wedstrijd ging gelijk op, er waren kansen aan beide kanten maar uiteindelijk scoorde de tegenpartij doormiddel van een listig boogballetje waar Bas niet op gerekend had. Snel daarna kwamen wij weer met een veelbelovende aanval waar Michel ook de 1-2 binnenschoot. De eerste periode eindige in een 2-2 waar beide team tevreden mee konden zijn.

De tweede periode ging van start waar beide teams weer met frisse moed aan de wedstrijd begonnen, wij waren gevaarlijker voor de goal maar de bal wilde er niet in gaan. Waardoor uiteindelijk de Houtrib er met de goal vandoor ging. Na een snelle spelhervatting hadden we de bal dan toch in het net van de tegenstander gekregen door een mooi doelpunt van Matijs. Er waren veel uitsluitingen waardoor het spel niet heel vlot verliep, maar we hielden goed stand en de tegenstander kon de man-meer niet afmaken. Uiteindelijk kregen ze met nog 19 seconden in de tweede periode een strafworp die ze dan ook benutten. Het tweede kwartje eindigde in 5-4.

Nog steeds hadden beide teams het volle vertrouwen dat er 3 punten gepakt konden worden. Ook in dit kwartje waren er veel uitsluitingen, waarvan wij nog steeds niet begrijpen hoe sommige een uitsluiting konden zijn. De Houtrib maakte het eerste doelpunt in het derde kwartje en het eerste echte verschil in doelpunten was ontstaan, een voorsprong van twee. Losser ging gewoon door en kwam terug met een doelpunt van Robin Kruger. Het verschil was dus terug bij 1. Maar de tegenstanders vonden het te spannend worden en maakten het verschil weer twee doelpunten. Wij kregen in de laatste minuut een man-meer, Jorrit maakte de man-meer af en het verschil was weer teruggebracht naar 1.

Wij begonnen sterk aan het 4e kwartje en scoorden dan ook al snel de gelijkmaker. De wedstrijd was dus nog lang niet gespeeld. Toch was het de tegenstander weer die de voorsprong pakte en met nog 3 minuten op de klok kon er nog van alles gebeuren. Met die gedachte gingen we verder en beloonde Wim met nog 1 minuut te spelen onze inzet en zette de wedstrijd weer op een gelijkspel. Met nog maar 30 seconden te spelen leek het erop dat het een gelijkspel ging worden maar met nog 20 seconden te spelen werden Felix en Joeri eruit gestuurd. Door een misverstand met de scheids was Joeri het water nog niet uit en kregen wij met nog 5 seconden op de klok een strafworp tegen. De strafworp werd benut en het spel eindigde dus in een 9-8 voor de Houtrib.