Dames Losser onderuit in Groningen

Trivia-Losser

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Groningen met 4-3 verloren van Trivia. De strijd met Trivia om plaats 4 is hierdoor weer geheel open. Beide ploegen hebben na 15 wedstrijden 28 punten, waarbij mag worden aangetekend dat het onderlinge resultaat licht in het voordeel van Losser is.

Losser begon zwak aan de wedstrijd. Nadat een overtal gemist werd waren het de Groningsen die direct in de contra aanval de 1-0 scoorden, deze voorsprong werd door Trivia halverwege de eerste periode uitgebouwd naar 2-0.
In de 2e periode kwamen beide ploegen niet tot scoren. Bij beide ploegen liepen de aanvallers zich stuk op de goed acterende keepsters. Claudia Nijhuis, de Losserse doelvrouwe, was met een stel geweldige reddingen bij Losser de beste speelster.
Pas halverwege de 3e periode was het Jetske Gielians die de eerste Losserse treffer op het scorebord bracht door na 4 mislukte pogingen een man meer goed in te schieten.. Even later werd er door de scheidsrechters een terechte strafworp aan Trivia gegeven, deze werd onberispelijk ingeschoten zodat de marge weer 2 in het voordeel van de thuisploeg was. Net voordat de 3e periode was afgelopen kon wederom uit een man meer de 3-2 worden gescoord. Vanuit de linkerflank schoot Lindy Velthuis de bal goed achter de Groningse keepster.
Het was echter wederom Trivia dat de marge op 2 zette. Uit een slimme aanval werd de 4-2 gescoord. Losser bleef vechten om een beter resultaat, Manon Korfage scoorde de aansluitingstreffer, maar kon in de resterende 3 minuten niet de gelijkmaker scoren.

Coach Rudi Damhuis over de wedstrijd: “Door onrust in de ploeg werden er slechts 2 van de 8 verkregen overtalsituaties afgemaakt. De jeugd is fysiek nog niet sterk genoeg om tegen grotere en sterkere dames een vuist te maken. Op die punten na is er eigenlijk best wel goed gespeeld, maar we hebben nu wel met een 4-3 nederlaag te maken.”

Volgende week is er een vrij weekend. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 23 februari in Bemmel. Het op de 10e plaats staande Thetis is dan de tegenstander. Misschien is dat een wedstrijd om weer aan het zelfvertrouwen te werken.
Periodestanden: 2-0, 2-0, 3-2, 4-3.
Doelpunten Losser: Jetske Gielians, Lindy Velthuis en Manon Korfage.