Spelregels op het toernooi van Moby Dick

Logo40rood

Beste deelnemers,

Wij hebben een aantal vragen binnengekregen over de spelregels voor het toernooi.
Tijdens het toernooi zal gebruik worden gemaakt van de nieuwe FINA 2019-2020 regels.
Wij gaan er vanuit dat de spelers op de hoogte zijn van deze nieuwe regels.

Wij willen jullie hierbij dan ook verzoeken jullie medespelers hierop te wijzen en de nieuwe regels in acht te nemen.Zoals gebruikelijk op het toernooi zal er geen aanvalstijd zijn.De 30/20-seconden regel zal dus niet worden toegepast.
Verder begrijpen wij dat de regels voor zowel de spelers als de scheidsrechters nieuw.Het kan dus zijn dat bepaalde dingen nog niet goed/niet worden toegepast.
Wij willen jullie verzoeken om tijdens de wedstrijd hierover niet de discussie aan te gaan met de scheidsrechter, maar dit eventueel na afloop van de wedstrijd met hem te bespreken.

Op veld B wordt beachwaterpolo gespeeld.
Indien jouw team een wedstrijd op dit veld moet spelen, gelden er voor deze wedstrijd aangepaste regels.
1.   De wedstrijd is vier tegen vier, drie veldspelers en een keeper voor beide teams (vier veldspelers is ook toegestaan);
2.   Er is geen twee meter, aanvallers mogen dus zo dicht op het doel liggen als ze willen;
3.   Er is geen hoekworp, als de bal het veld via de achterlijn verlaat, ook als dit via de keeper gebeurt, volgt een doelworp;
4.   De zes meter lijn ligt op vijf meter;
5.   De tubes maken onderdeel uit van het speelveld. De bal is pas buiten het speelveld als deze buiten de tubes komt.

Wij hopen dat jullie de medespelers hiervan ook op de hoogte brengen.
Indien er verder nog vragen zijn, horen wij deze graag.

Tot over twee weken!
Met vriendelijke groet,