Losser Heren 1 trapt seizoen af met gelijkspel

2019-09-14 De Grunte - Losser

In de eerste wedstrijd van het seizoen moest Heren 1 zaterdag 14 september aantreden in Hardenberg voor hun eerste wedstrijd tegen de Grunte. Helaas waren één van de uitblinkers van vorig seizoen (Joeri Wigger) en onze vaste midvoor (Eric de Vries) verhinderd deze wedstrijd. Felix Huke heeft ons helaas verlaten voor een uitdaging bij Oldenzaal om te proberen aan te sluiten bij de eerste selectie daar, waarbij wij hem veel succes wensen!

In de voorbereiding is er veel gezwommen en qua tactiek getraind op een zone verdediging en inzwemmen vanaf de tops in de aanval en dit werd de eerste periode door onze jonge ploeg meer dan naar behoren uitgevoerd. Na 1 periode stond ook een 3-1 voorsprong op het scorebord. Er werden door Losser 3 man meer situaties gecreëerd door goed gebruik te maken van de nieuwe spelregel waarbij je spelers niet mag hinderen tijdens het inzwemmen binnen de 6 meter. Helaas werden deze 3 man meer situaties niet afgemaakt.
Gijsbert Pelleboer scoorde wel 2 v.d. 3 doelpunten in de 1ste periode, waarmee hij laat zien dat hij weer een stap heeft gezet t.o.v. vorig seizoen.

De tweede periode werd weer sterk doorgespeeld door de mannen van Losser en er werd een 6-4 voorsprong opgebouwd. De kansen lagen er alleen wel om verder afstand te nemen.

In de derde en vierde periode werd het spel wat onrustiger en vergaten de mannen van Losser het innemen van de posities in de aanval en dit zorgde ervoor dat het aanvalsspel van Losser even wat minder liep. Ook werden er kleine foutjes in de verdediging gemaakt door o.a. het niet tijdig terugvallen bij het aanspelen van de midvoor waar De Grunte twee keer van profiteerde. De Grunte maakte 22 seconden voor tijd de gelijkmaker, waarna Losser niet meer tot scoren kwam in de laatste aanval.

De heren van Losser hebben een zeer goede wedstrijd gespeeld, maar ze zijn vergeten zichzelf te belonen. 13 man meer situaties gecreëerd en maar 4 keer hieruit gescoord. Oorzaak hiervan is wel dat De Grunte slim verdedigde door vooral veel druk te zetten op de top schutters. Hier wisten de andere heren van Losser niet goed genoeg mee om te gaan. Aan de andere kant zijn de mannen van Losser zelf maar 3 keer weggestuurd, waaruit 1 doelpunt viel. Wat opvallend was, was dat de bijna alle spelers een stuk fitter ogen deze wedstrijd dan vorig seizoen. Hard werken op training wordt dus beloond.
De komende weken zal er op de training nog veel aandacht worden besteed aan het uitspelen van de man meer en het spelen van het gewenste aanvallende en verdedigende tactiek, maar de basis voor een goed seizoen is eigenlijk wel gelegd en er wordt met veel vertrouwen gekeken naar de rest van het seizoen. Een belangrijk punt voor de trainer is dat er vandaag is gezien dat de jonge jongens echt stappen hebben gezet. Jorrit Velhtuis, Gijsbert Pelleboer en Stijn Korfage waren alle drie goed voor 1 of 2 doelpunten. Waar vorig seizoen nog veel moest komen van de oudere spelers. Hopelijk zetten deze mannen deze lijn door en trekt o.a. Joep Gielians zich hier ook aan op door meer tot scoren te komen dit seizoen.

Periodestanden: 1-3, 3-5, 6-7, 8-8.
Doelpuntenmakers: Rolf Freese, Jorrit Velthuis 2x, Gijsbert Pelleboer 2x, Michel Brookhuis en Stijn Korfage 2x.