Corona protocol waterpolo in het Brilmansdennen

covid brilmansdennen

Corona contactpersoon
Zwemclub Losser (ZCL) heeft voor wedstrijden een Corona contactpersoon aangewezen. Hij of zij is op het zwembad Brilmansdennen te herkennen aan het veiligheidshesje.

Toeschouwers
We kunnen helaas geen toeschouwers toelaten in het zwembad Brilmansdennen. Een beperkt aantal toeschouwers kunnen van buiten het zwembad door de ramen de wedstrijden bekijken. Een en ander natuurlijk volgens de regels van het RIVM.

Scheidsrechters
Voor de scheidsrechters is de invalidenkleedkamer beschikbaar. Nadat ze zich hebben omgekleed kunnen ze zich melden bij de jurytafel.

Spelers
Teams mogen max 30 minuten voor aanvang van de wedstrijd het bad via de hoofdingang betreden. We verwachten dat zij de zwemkleding onder de normale kleding dragen.

Maximaal 2 chauffeurs van de uitspelende jeugdploegen krijgen bij aankomst een plek aangewezen door de Corona contactpersoon.

Voor de wedstrijd
De teams dienen zich direct naar het recreatiebad te begeven (dus niet naar de kleedkamers!)
Hier is ruimte voor de wedstrijdbespreking en warming up. Voor de exacte plaats verwijzen wij naar de plattegrond.

De wedstrijd
Als de voorgaande wedstrijd afgelopen is en de spelers van het wedstrijdbad gegaan zijn, gaat eerst het team van ZCL het bad op, gevolgd door de uitspelende ploeg. Uiteraard zullen de (afgesloten) tassen mee worden genomen. ZCL-teams blijven aan de zijde van het scorebord, de uitspelende ploeg gaat naar de kant van de startblokken. De wisselspelers aan de kant van de startblokken kunnen plaatsnemen op de bank aan de kopzijde van het bad, aan de andere zijde zullen stoelen staan. Bij de wissel van speelhelft zullen de tassen mee moeten worden genomen.

Na de wedstrijd
Na afloop van de wedstrijd worden de spelers verzocht zo snel mogelijk te gaan douchen. De uitspelende ploeg gaat als eerste. Vanwege de beperkte capaciteit is het niet mogelijk uitgebreid te douchen en worden spelers verzocht alleen snel af te spoelen. De uitspelende teams kunnen gebruik maken van de laatste 2 kleedkamers (kleedkamer 3 en 4). In de kleedkamers mogen max 5 spelers zich omkleden, de overige spelers zullen buiten de kleedkamers moeten wachten. ZCL maakt gebruik van de eerste 2 kleedkamers (kleedkamer 1 en 2).

Uitgang
Direct na het aankleden kunnen de teams Zwembad Brilmansdennen via de zij-ingang verlaten.

Plattegrond Brilmansdennen Losser