We mogen weer trainen !!

Schermafbeelding 2020-05-13 om 06.22.07

Beste leden,

Vanaf woensdag 19 mei hebben we te maken met versoepelde maatregelen. We kunnen dan weer gebruik gaan maken van zwembad het Brilmansdennen.

Vanaf woensdag zullen de trainingen weer plaatsvinden overeenkomstig onze normale rooster met uitzondering van de zaterdagen 22 mei en 29 mei. Op deze dagen hebben we de accommodatie van de UT nog gehuurd. De trainingen zullen plaatsvinden conform het rooster van de afgelopen weken.

Het normale rooster vinden jullie hier: https://www.zwemclublosser.nl/trainingstijden/

Elk lid (ook jonger dan 17 jaar) dient zelf een gezondheid check af te nemen. Zie daarvoor https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/gezondheid-en-zorg/gezondheidscheck. Bij 1 keer ja op de vragen mag er niet worden deelgenomen aan de training.

De trainers leggen vast op een formulier of digitaal welke leden de training bezocht hebben. De trainer dient de gegevens 2 weken te bewaren en daarna te vernietigen. Dit in verband met eventueel bron- en contactonderzoek ingeval er sprake mocht zijn van een besmetting.

De geheel gerenoveerde Hanger is nog gesloten. Wel kunnen we eventueel gebruik maken van het nieuwe terras aan de achterzijde tot uiterlijk 20.00 uur ’s avonds. Consumpties kunnen bij de schuifpui worden afgehaald.

Consequenties voor de trainingen:

Zwemmen en waterpolo voor de jeugd tot en met 17 jaar.

• De trainingen gaan vanaf woensdag 19 mei 2021 door overeenkomstig het normale rooster
  • Geen competitie-/oefenwedstrijden toegestaan met andere verenigingen / leden van andere verenigingen
  • Er zijn geen afstandsbeperkingen van kracht
  • Toegestaan oefenwedstrijden binnen de eigen vereniging met de eigen leden tot en met 17 jaar
  • Alleen eigen leden tot en met 17 jaar kunnen deelnemen
  • Omkleden in de wisselcabines
  • Materialen: gebruik van materialen/ballen door alle sporters in het water toegestaan

Senioren 18 jaar en ouder – trainingen – algemeen protocol

• Toegestaan binnen de eigen vereniging met de eigen leden met een groepsomvang van maximaal 2 personen. Deze 2 personen vormen tezamen een zogeheten ‘bubbel’.
  • Binnen een bubbel geldt de minimale afstand van 1,5 meter
  • Per training(sdag) mag je alleen samen trainen binnen die gemaakte bubbel van 2 personen
  • Per training(sdag) mag er niet onderling gewisseld worden tussen 2 bubbels, je blijft dus binnen  je groepje van maximaal 2 personen een hele training(sdag) samen trainen.
  • De samenstelling van een bubbel geldt voor 1 training(sdag). Voor een volgende training(sdag) kun je een andere bubbel samenstellen (Max 2 personen).
  • Materialen: iedere bubbel van maximaal 2 personen maakt binnen 1 training(sdag) gebruik van de “eigen” ballen en komen de ballen niet in aanraking met leden van andere bubbels
  • Geen (oefen)wedstrijden toegestaan binnen de eigen vereniging met de eigen leden; dus ook niet met een jongere leeftijdsgroep
  • Er mogen zich maximaal 30 personen (exclusief de trainers) in de accommodatie bevinden

Recreanten – specifiek

• De recreanten kunnen op de gebruikelijk tijd gebruik blijven maken van het wedstrijdbad en recreatiebad, woensdag van 21.00 uur tot 22.00 uur
  • De trainer ziet toe op het handhaven van bovenstaand algemeen protocol en maximaal aantal personen
  • Omkleden in de wisselcabines

Waterpolo dames en heren – specifiek

• Het is niet mogelijk alle trainingsvormen toe te passen. Alternatieve oefeningen zijn aan de orde.
  • Douches zijn gesloten
  • Omkleden in de kleedkamers (max. 5 personen in de kleedkamer)

Met vriendelijke groeten, Bestuur ZCL