CTB verplichting

Schermafbeelding 2020-03-12 om 17.11.12

Van het Bestuur Zwemclub Losser,

Als bestuur hebben we contact gehad met de gemeente Losser en de KNZB, op basis van deze gesprekken hebben we besloten het volgende protocol aan te gaan houden.

Basisregels

De belangrijkste basisregels blijven van kracht, waaronder het dringend advies om voor en na het sporten 1,5 meter afstand van anderen te houden.

Corona Maatregelen die vanaf zaterdag 6 november a.s. gelden

Wanneer is een coronatoegangsbewijs (CTB) noodzakelijk?
Per 6 november: Sporters vanaf 18 jaar en publiek moeten bij het betreden van een binnensportlocatie gecontroleerd worden op een CTB.

Sporters en publiek bij buitensportlocaties worden buiten niet gecontroleerd, maar moeten bij het betreden van een binnenruimte (zoals kleedkamer, toilet of bestuurskamer, buitenterras) wel een CTB tonen.

Geldt de CTB-plicht ook voor vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn?
Per 6 november: Nee, vrijwilligers en mensen die functioneel aanwezig moeten zijn hoeven geen CTB te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.

Waar vindt de controle op het coronatoegangsbewijs (CTB) plaats?

Voor binnensportlocaties vindt de controle plaats bij de ingang van die locatie. Bij buitensportlocaties vindt de controle plaats bij de ingang van de binnenruimtes en van het buitenterras.

Controleren op CTB kan op sommige momenten extra drukte opleveren. Anticipeer hierop door extra capaciteit in te zetten voor een vlotte afhandeling en doorstroming. Instrueer bezoekende teams vooraf over controle en toegang.

Scannen van QR codes

De sportverenigingen zijn verantwoordelijk voor het scannen van de CTB- QR codes van de eigen leden van de club / bezoekers bij wedstrijden. De gemeente Losser kan helaas deze rol/taak niet op zich nemen.

Zijn kleedkamers en douchegelegenheden toegankelijk? Ja, deze zijn toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Dit geldt zowel voor binnen- als buitensportlocaties. Uiteraard nog wel met inachtneming van de basismaatregelen.

Mag de toiletruimte in de sport- of multifunctionele accommodatie gebruikt worden zonder CTB? Ja, dat mag.

Wat te doen in geval van weerstand bij de controle op het coronatoegangsbewijs (CTB)?
Maak duidelijke afspraken met je vrijwilligers hoe te handelen bij excessen bij de controle op CTB (ga niet in discussie en schakel handhaving in indien noodzakelijk).

Ouders die meerijden bij wedstrijden

Ouders en begeleiders die meerijden naar uitwedstrijden, moeten als publiek gezien worden en een CTB tonen bij de binnensportlocaties.

De Zwemclub Losser doet een appèl op het gezonde verstand van alle sporters.

Blijf gezond en bij vragen staan wij u graag te woord. Vragen kunt u mailen naar secretaris@zwemclublosser.nl