Nieuws van de zwemtrainers

AdobeStock_129937562ZCLcompressed

Van de zwemtrainers

Wat fijn dat we iedereen na de zomervakantie weer mochten zien op het zwembad!

Waarom deze nieuwsbrief? Op deze manier kunnen we jullie op de hoogte brengen wat er zoal speelt en waar onze doelen met de kinderen liggen. Ook is deze nieuwsbrief bedoeld om alle trainers even voor te stellen. Zodat ook jullie ouders weten, welke gezichten bij de verhalen van de kinderen horen. Laat ik beginnen met het feit dat er wat personele wisselingen hebben plaatsgevonden binnen de zwemafdeling. Er zijn mensen druk bezig met hun studie en zullen even afwezig zijn, oudere jeugd is opgestaan om de trainers bij te staan en anderen zijn vertrokken.

De afgelopen periode (vanaf de zomervakantie) hebben we de focus gehad op de techniek van het zwemmen. Wij (de trainers van zwemmen) hebben gemerkt dat in de periode dat er weinig tot niet gezwommen mocht worden, de techniek wat verwaterd is. Dit was vooral te merken bij de minioren (kinderen t/m 11 jaar). Trainingen waren daarom ook als zodanig ingericht. Nu we de kinderen weer aardig op hun eigen niveau hebben getrokken, gaan we kijken naar de inhoud van de zwemtrainingen.

 • De minioren-start blijven spelende wijs oefenen met de techniek. Op deze manier kunnen zij kracht, techniek en conditie op doen.
 • De gevorderde minioren gaan hun kracht, techniek en conditie uitbreiden op de dinsdag, woensdag en vrijdag.
 • Op de vrijdag zal ook een deel swimfun toegevoegd gaan worden. Hierbij kunnen ook diploma’s worden behaald.
 • Bij de junioren zal er op de dinsdag, woensdag en vrijdag gelet blijven worden op de techniek. Maar zal vooral de conditie en kracht een grotere rol gaan spelen.

 

Zoals jullie kunnen lezen, vergt dit nog al wat voorbereiding en ontwikkeling binnen de afdeling. Mochten er vragen of opmerkingen zijn, dan wensen wij deze graag te horen voor of na een training of stuur een mail naar de zwemcommissie (zwemmen@zwemclublosser.nl). Kinderen afmelden voor een training? Graag een persoonlijk berichtje naar de trainer.

We zullen dan nu de trainers aan jullie voorstellen:

zcl

vlnr Barbara, Anniko, Dennis, Zander, Leontien, Max en Mandy

Dennis

Ik ben voor de zomervakantie als trainer begonnen bij ZCL. Ben zelf 32 jaar oud, op dit moment woonachtig in Losser en heb passie voor het zwemonderwijs. Ik ben al sinds midden jaren 90 van de vorige eeuw lid van de club. Eerst als zwemmer, daarna jeugdtrainer vervolgens gestopt om nu terug te keren. Mijn hobby’s liggen vooral op het sportgebied namelijk; zelfverdedigingssporten, turnen, maar ook zwemmen. Hopelijk kan ik de kinderen net zo enthousiast voor het zwemmen krijgen als dat ik ben en ze als trainer ze zo te begeleiden op het gebied waar zijn graag naartoe willen.

Zander

Ik ben een oud-zwemmer van Losser. Ik heb hier 12 jaar gezwommen. Nu geef ik graag de kennis die ik zelf heb opgedaan in het zwemmen door aan de jongeren. Hierbij hoop ik dat er een aantal talentjes tussen zitten. Zelf ben ik ook nog in het water te vinden. In mijn vrije tijd studeer ik bouwkunde en knutsel ik aan oldtimer brommertjes.

Barbara

Zo lang ik me herinner lid geweest bij EZC, waterpolo gespeeld en altijd actief geweest binnen de club. Na onze verhuizing naar Losser ging mijn zoon hier zwemmen en ben ik hier training gaan geven. Ik geef nu minioren-training en swimfun op de vrijdagavond van 17.30-1830 baan 1-2-3.

Leontien

Sinds enkele jaren terug bij de club. Eerst alleen voor het trainen en coachen voor de waterpolo jeugd onder 11 jaar samen met Patrick Huinink en later ook voor de zwemtraining op de woensdag. Maar dit seizoen zal ik alleen op de woensdag de gevorderde minioren training geven 17.30-18.30 baan 5-6.

Mandy

Ik ben eigenlijk relatief laat begonnen met zwemtrainingen. In 2018 heb ik mijn eerste borstcrawl baantje gezwommen en ben ik meer gaan trainen. Sinds oktober 2020 ben ik penningmeester bij de zwemclub en zit ik in het DB. Gaandeweg ben ik ook gevraagd voor de zwemcommissie en het JAC (jeugdactiviteitencommissie) om te helpen en ondersteunen. Verder help ik met de training op de woensdag van 17.30 tot 18.30 uur. Mocht je vragen hebben, spreek me gerust aan.

Anniko

Jarenlang heb ik zelf bij ZCL gezwommen en sinds 2020 ben ik gestopt. In 2017 heb ik de zwemtrainer 2 cursus gevolgd en sindsdien geef ik dan ook training. Ik verzorg de junioren/seniorentraining op de vrijdag van 17.30 tot 18.30 uur.

Max

Ik ben 22 jaar oud en ben al 12 jaar actief lid binnen de club waarvan 10 jaar zwemervaring. Sinds 5 maanden ben ik actief als zwemtrainer. Ik geef op dinsdag en woensdag training aan de junioren en senioren. In mijn training richt ik mij op conditie, kracht en uithoudingsvermogen. Verder probeer ik voor de zwemmers op als buiten het zwembad een aanspreekpunt te zijn voor zwemgerelateerde en persoonlijke zaken.

Nog even kort op een rij:

GroepDag/TijdBaanTrainer
MiniorenDinsdag 1800-19001Dennis 06-12137373
Minioren gevorderdDinsdag 1800-19002-3Zander 06-313203397
SeniorenDinsdag 1800-19304eigen training volgen
Junioren/JeugdDinsdag 1800-19305-6Max 06-20461568
MiniorenWoensdag 1730-18301-2Dennis 06-12137373
Junioren/JeugdWoensdag 1730-18303Mandy 06-55526027
Junioren/JeugdWoensdag 1730-18304Max 06-20461568
Minioren gevorderdWoensdag 1730-18305-6Leontien 06-22967872
SeniorenWoensdag 1830-19154eigen training volgen
Junioren/JeugdWoensdag 1830-19155-6Dennis 06-12137373
MiniorenVrijdag 1730-18301Barbara 06-18754774
Minioren gevorderdVrijdag 1730-18302-3Barbara 06-18754774
Junioren/JeugdVrijdag 1730-18304-5Anniko 06-10707490
SeniorenVrijdag 1730-18306Anniko 06-10707490

 

De spelregels

 • Gelieve thuis alvast zwemkleding onder je kleding doen
 • Bij de hoofdingang naar binnen 5 minuten voordat de training begint.
 • Omkleden in de groepskleedruimtes (deze staan aangegeven)
 • Zo snel mogelijk omkleden. Iedereen helpt mee opbouwen en na de training opruimen
 • Neem je tas mee naar het bad
 • Lang haar = badmuts op
 • Vergeet je zwembril niet
 • Douchen na de tijd mag, maar denk eraan dat je 15 minuten hebt voor douchen en omkleden
 • Omkleden wederom in de groepskleedruimtes
 • Via de hoofdingang weer naar buiten
 • Ben je afwezig op een training? Even afmelden bij de trainer zelf

 

We willen graag samen de vereniging groot maken en kinderen met elkaar laten zwemmen op welke manier dan ook. Daarom zouden wij het leuk vinden om kinderen kennis te laten maken met zowel waterpolo als zwemmen. Maar ook dat kinderen van beiden wedstrijden (werelden) zouden kunnen beleven. We zijn immers 1 vereniging waar het niets meer kost als je aan beide sporten deel wilt nemen. Laten we samen de dromen van onze kinderen proberen na te jagen.

Sportieve groeten,
het team van zwemtrainers