Junioren & Senioren wedstrijden

SwimFUN

Swimfun wedstrijden zijn wedstrijden die we alleen als startgemeenschap zwemmen voor alle zwemmers. Van de net gestarte zwemmer tot de senior zwemmer. De afstanden zullen 25 en 50m zijn. Het is een gezellige bijeenkomst met de hele startgemeenschap waar plezier voorop staat. Ook junioren en jeugd die verder geen wedstrijden zwemmen kunnen tijdens deze wedstrijd toch een baantje meezwemmen. Om in het buitenland aan een toernooi mee te kunnen doen (Nordhorn of Epe) moet je gedurende het jaar een afstand hebben gezwommen in NL. Daarvoor gaan de recreatieve junioren ook vaak mee naar een SwimFUN wedstrijd.

De Nationale Zwemcompetitie

Als Startgemeenschap zo hoog mogelijk eindigen, dat is ons doel! In de Zwemcompetitie kunnen clubs zich onderling met elkaar vergelijken. Net als in andere teamsporten zijn er divisies (klassen) waarin verenigingen afhankelijk van hoe goed ze het vorig jaar zijn geweest in uitkomen. Er zijn 2 landelijke divisies en 3 regionale klassen. Na afloop van 5 wedstrijden wordt bepaald wie de winnaar in iedere divisie is en natuurlijk of er promotie of degradatie plaats vindt. Wij zwemmen in het seizoen 2021-2022 in de B klasse regio Oost samen met 14 andere verenigingen uit Overijssel en Gelderland. Vanaf zwemmers Junioren 1 zijn er, per wedstrijd, punten te behalen die meetellen voor het totaalklassement. De punten zijn de gezwommen tijden van de snelste 1 of 2 zwemmers in een leeftijdsgroep. De vereniging die over 5 ronden totaal het snelst zwemt, heeft gewonnen. In het bad ontmoet EZCL tijdens de Zwemcompetitie de verenigingen: LIVO uit Lichtenvoorde (Bklasse) en BZC uit Groenlo (C-klasse).

Het Lange Afstand Circuit (LAC)

Het KNZB Lange Afstand Circuit is ontstaan om het oefenen en zwemmen van langere afstanden in de breedte te stimuleren. Het circuit is zo ingericht dat zwemmers in twee seizoenshelften, voor half januari en na half januari, een aantal langere afstanden kunnen zwemmen waarvan de resultaten in een landelijk klassement worden opgenomen. De afstanden mogen in iedere wedstrijd worden gezwommen, maar de echt lange afstanden kunnen praktisch alleen in speciale lange afstandswedstrijden worden gezwommen.

De afstanden zijn 200 wisselslag, 400 vrije slag, 400 wisselslag en 1500-2000 vrije slag