Minioren circuit deel 2

Op zondag 19 november stond de derde circuit wedstrijd van het seizoen op het programma. Deze keer een ’thuiswedstrijd’ voor Twan, Yari, Jens, Marit, Marley, Fayenne, Lara en Sven. De wedstrijd vond plaats in het Slagman in Enschede. De thuisbasis van EZCL. Voor Lara was het vandaag de eerste keer dat ze deelneemt aan een circuitwedstrijd. 

Het was een zwaar programma voor onze jonge kinderen. Lara, Fayenne, Twan, Marit, Marley en Sven trapten af met de 50 meter rugslag. Tijdens de tweede circuitwedstrijd nog goed voor 3 mooie PR’s. Vandaag werden al deze tijden alweer verbeterd. Iedereen had een PR! Helaas niet genoeg voor medailles, maar wel mooi voor de eigen resultaten. 

Hun tweede wedstrijd van de dag was de 50 meter vrije slag. Er werden mooie tijden gezwommen. Twan dook onder de 50 seconden en zette een tijd neer van 47.79. Marley had een tijd van 50.57. Marit 54.45. Sven en Lara lagen dicht bij elkaar en zwommen de 50 meter vrij in 56.17 en 56.31 seconden. Fayenne had met een tijd van 1.01.65 , net als iedereen, een mooie PR. 

Marit, Sven, Twan en Marley moesten aan de bak met de 100 meter wisselslag. Dit houdt in: 1e baan vlinderslag, 2e baan rugslag, 3e baan schoolslag en als laatste baan de vrije slag. Super knap om dit te doen. Helaas bleek alleen Sven niet gediskwalificeerd op deze afstand en zwom naar een 5e tijd.  

Fayenne en Lara hebben gekozen voor de 50 meter schoolslag als derde onderdeel. Ook hier werden weer PR’s gezwommen. Fayenne werd 10e in een tijd van 1.00.86 en Lara werd 12e met 1.03.42. 

Yari en Jens moesten 100 meter rugslag  en de 100 meter vrije slag zwemmen en deden dat niet onverdienstelijk. Beiden heren moesten vanwege hun leeftijd het dubbele in afstanden zwemmen. Jens had geen inschrijftijden maar mag daar nu 1.53.77 op de rug en 1.49.08 op de vrije slag bijschrijven. Yari had twee keer een PR met 1.44.96 op de rug en 1.25.25 op de vrije slag. Daarnaast zwom Yari ook nog de 200 meter wisselslag en werd daar mooi negende met een tijd van 3.51.59.  

De wedstrijd werd afgesloten met een gemengde wisselslag estafette. Marley begon op de rugslag, Fayenne zwom de tweede baan de schoolslag, Twan de derde baan vlinderslag en Sven mocht het afmaken met de vrije slag. Dit alles in een tijd van 1.39.82 En daarmee werd het ‘Losser-team’ derde! Wat werd de wedstrijd daarmee mooi afgesloten, met een zeer verdiende medaille.  

Wat een dag en wat een mooie tijden zijn er gezwommen. Totaal werd er door iedereen een PR gezwommen op alle onderdelen waar ze niet gediskwalificeerd zijn. Totaal 13. Het zijn een stuk voor stuk Toppers met de hoofdletter T. 

Jens, Yari, Twan, Fayenne, Marit, Lara, Marley en Sven bedankt voor deze leuke middag! En natuurlijk een grote dank aan Daphne, Barbara en Susan voor de begeleiding tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden.