Minioren circuit


Op 7 oktober vond de eerste van totaal zes Minioren Circuit zwemwedstrijden plaats in Oldenzaal. Vanuit de zwemclub Losser gingen Jens, Yari, Fayenne, Marley, Marit en Sven mee. Het was een uitdagende wedstrijd voor de meeste zwemmers, aangezien het voor bijna iedereen de eerste keer was in een gevorderde wedstrijd.  

Er werd als eerste de 4x 50m estafette gezwommen. Vanuit Losser deden er twee zwemmers mee. Yari zwom met zijn team van die dag naar een tweede plek en Jens behaalde een mooie zesde plek met zijn team. 

Marit, Fayenne, Marley en Sven zwommen vandaag voor het eerst de 100 meter vrij. Hierbij werden mooie tijden gezwommen, net niet genoeg voor podiumplaatsen, maar die wel veelbelovend zijn voor de toekomst. 

Jens zwom voor de eerste keer een 100 meter schoolslag en deed dat in een tijd van 2.17.92 en werd daarmee 22e . 

Yari zwom voor het eerst de 100 meter rugslag en deed daar 1.47.43 over wat goed was voor een 15e plek. Op de 100 meter schoolslag werd hij 13e in een tijd van 1.56.86. 

Op de 50 meter rugslag zwommen Marit, Marley en Fayenne alle drie een PR. De snelste tijd was voor Marley en behaalde daar een 5e plek mee. 

Op de 50 meter schoolslag werd er door Sven voor een medaille gezwommen. Door een tijd van 59.23, en een PR van 128%, nam hij aan het einde van de dag een zilveren medaille mee naar huis.  

Deze dag zijn er dus twee zilveren medailles verdiend door Yari en Sven. En werden er 12 nieuwe persoonlijke records toegevoegd aan deze zes toppers. 

Wat een mooie uitgangsposities voor de komende vijf wedstrijden. De volgende Circuit wedstrijd is op zondag 19 november in Enschede. Op het programma dan onder andere de 100 meter wisselslag. Dat zal zwaar worden, maar gelukkig wordt er hard getraind op de dinsdag- en/of vrijdagavond.