Recreatief

Voor iedereen die fit wil worden of blijven, of graag wat kilo’s kwijt wil met zwemmen is er iedere woensdagavond het recreatief programma Swim for Life voor recreanten.

Diverse groep
De groep is divers van samenstelling. Zo is er een groep fanatieke zwemmers die onder leiding van trainer Hennie Effing in het wedstrijdbad een afwisselend programma volgen. Ook zijn er zwemmers die liever hun eigen baantjes trekken.

Zwemtraining
De zwemtraining is gericht op het verbeteren van de basistechnieken van het zwemmen (school, rug, vrije en vlinderslag) evenals het verbeteren van het uithoudingsvermogen en het verhogen van de snelheid op de korte afstanden.

Voor de zwemmers die graag willen afslanken, zijn er schema’s beschikbaar om de conditie weer op peil te brengen en kilo’s kwijt te raken. Hiervoor zijn er allerlei attributen beschikbaar als planken, ballen, handschoenen en flippers.

Gezelligheid
Het recreatief zwemmen heeft ook zeker een gezelligheidsaspect. Na de training gaan velen nog even een drankje nemen in ons clubgebouw De Hanger. Ook worden enkele keren per jaar uitjes georganiseerd met de groep recreatieve zwemmers.

Vrijblijvend een keer meedoen met het recreatief zwemmen? Neem contact op met Hennie Effing via 06 5197 5669.