Weekend vol Zwemplezier!

Afgelopen weekend was er één vol gezelligheid. Met spannende afzwemsessies en een feestelijke afsluiting van het seizoen voor de jeugd, was het een geweldig weekend vol zwemplezier en prestaties.

Op vrijdagavond vond het afzwemmen plaats voor de KNZB Sterrenplan certificaten. Maar liefst 22 kinderen deden mee aan het afzwemmen voor het diploma ‘Ik Zwem Wedstrijden’. Tijdens deze uitdagende test moesten ze hun vaardigheden tonen, waaronder duiken, stroomlijnen, keerpunten maken en natuurlijk alle wedstrijdslagen 50 meter lang zwemmen. De spanning was voelbaar, maar alle kinderen hebben met succes laten zien wat ze in huis hebben!

Daarnaast hebben 8 kinderen deelgenomen aan het afzwemmen voor het diploma ‘Ik gebruik verschillende materialen’. Tijdens deze proeve van bekwaamheid moesten ze aantonen dat ze op verschillende manieren kunnen zwemmen met behulp van een snorkel, een pullboy en een plankje. Bovendien moesten ze een sprong maken door een hoepel en verschillende pionnen omverwerpen tijdens het onderwaterzwemmen.

Op zondagmiddag vierden we de afsluiting van het seizoen voor de jeugd. De jeugdcommissie had twee stormbanen gehuurd om de energieke jeugdleden te vermaken. Het was een waar festijn! Bert gooide per ongeluk teveel afwasmiddel op de buikglijbaan, maar dat heeft de pret alleen maar meer gemaakt. De jeugdleden werden getrakteerd op ranja, chips en zelfs een smakelijke broodje hamburger. Ook voor de ouders was er gezorgd met thee en koffie. Iedereen genoot van deze gezellige samenkomst, georganiseerd om onze waardering te tonen voor de betrokkenheid van zowel de jeugdleden als hun ouders. Secretaris Bert vroeg nog even iedereens aandacht voor het afscheid van meneer Dennis. Vanwege een nieuwe baan gaat hij ons verlaten. De trainingen van Dennis zullen volgend jaar door Mandy worden opgevangen.

Het was een weekend vol successen, plezier en saamhorigheid bij Zwemclub Losser. Met het afzwemmen voor de KNZB Sterrenplan certificaten en de feestelijke afsluiting voor de jeugd, was er voor iedereen iets om trots op te zijn. Zwemclub Losser kijkt met voldoening terug op dit geweldige weekend en bedankt alle deelnemers, ouders en vrijwilligers voor hun inzet en enthousiasme. We kijken alvast uit naar het volgende seizoen!