Zwemmen

Zwemmen een teamsport

Wedstrijdzwemmen is een individuele teamsport. Individueel omdat je als je erg goed presteert, je ook kan gaan deelnemen aan topwedstrijden. Teamsport, omdat je samen met je ploeggenoten zwemt in competities met een promotie en degradatieregeling. Dus als jouw team goed zwemt, kan het opklimmen in de kring en nationale competitie.

Bij wedstrijdzwemmen is het de bedoeling om met behulp van de aangeleerde technieken zo snel mogelijk een bepaalde afstand af te leggen. Dit kan met de verschillende zwemslagen: schoolslag, vlinderslag, vrije slag en rugslag. Tijdens officiële wedstrijden gelden hier vaste regels voor, die je allemaal gaat leren. Kijk op de pagina’s over wedstrijdzwemmen voor de regels van het keerpunt en finish en de regels voor de start.

Wil je weten wanneer wij trainen? Kijk dan bij trainingstijden

Er zijn verschillende soorten wedstrijden waar ZCL aan deelneemt.

Instap & SwimFUN
De instap is een kennismaking van de eerste wedstrijden voor de jongste zwemmers, de minioren. Deze wedstrijden zijn laagdrempelig en moeten een feest zijn. De wedstrijden worden georganiseerd door de regio en/of verenigingen.

Naast instap hebben wij ook SwimFUN wedstrijden met alle zwemmers van de vereniging onderling waarbij je 25 of 50 meter afstanden kan zwemmen tegen je teamgenoten.

AdobeStock_144774775ZCLcompressed

B limiet
Een wedstrijd die ervoor dient op Persoonlijke Records aan te scherpen of om een limiet voor Provinciale/Regionale/Nationale wedstrijden te zwemmen.

Competitie
Dit is de landelijke verenigingscompetitie, de belangrijkste wedstrijd voor de vereniging. We zijn in 2018-2019 gepromoveerd en op dit moment zwemmen we in de Regionale 2e Klasse. We willen natuurlijk weer verder naar boven!!
Klik hier om de actuele stand te zien

AdobeStock_224365807ZCLcompressed

Masters/Senioren wedstrijden
Deze wedstrijden zijn voor de zwemmers van 20 jaar of ouder. Hier komt vooral gezelligheid bij kijken.

Overijsselse kampioenschappen 
Tijdens deze kampioenschappen worden de beste zwemmers van de provincie uitgenodigd. Hierbij is wel een inschrijflimiet nodig. Een limiet kun je halen door een goede tijd te zwemmen bij de competitie of één van de andere wedstrijden. Vraag hierna bij je trainer.

Klik hier voor het overzicht van alle wedstrijden waar wij aan meedoen.

Meer informatie?
Wilt u meer informatie of keer meetrainen neem dan contact op met de zwemcommissie via zwemmen@zwemclublosser.nl

AdobeStock_249929775ZCLcompressed