Minioren wedstrijden

Instap

Instap wedstrijden zijn bedoeld als eerste kennismaking voor kinderen tot 12 jaar met het zwemmen van een wedstrijd. Er worden net als bij andere wedstrijden tijden geklokt, maar niet iedere fout wordt meteen met een diskwalificatie bestraft. Belangrijk is dat de goede slag gezwommen wordt (dus geen schoolslag als er rugslag staat) en dat het leuk is om aan een wedstrijd mee te doen. De zwemslagen en afstanden die gezwommen worden zijn 25 en 50m schoolslag, rugslag en vrije slag. Instap wedstrijden zwemmen we met andere verenigingen, maar ook af en toe als eigen wedstrijd.

SwimFUN

Swimfun wedstrijden zijn wedstrijden die we alleen als startgemeenschap zwemmen met alle zwemmers. Van de net gestarte zwemmer tot de senior zwemmer. De afstanden zullen 25 en 50m zijn. Het is een gezellige bijeenkomst met de hele startgemeenschap waar plezier voorop staat. Minioren kunnen er zonder druk oefenen in het meedoen met een wedstrijd.

Deze wedstrijd in Enschede is meer een ervaring, niet om het winnen, maar voor de gezelligheid om te proeven aan de sfeer rond een wedstrijd.

Het is laagdrempelig, iedereen die één baan kan zwemmen mag meedoen. De minioren kiezen uit 25 school, 25 rug, 25 vrije slag.

Miniorencircuit en Clubmeet (gevorderde minioren)

Zwemmers onder de 12 jaar (de minioren zwemmers) kunnen als team meedoen aan het Miniorencircuit. Dit zijn 6 wedstrijden verdeeld over het seizoen. Hierbij worden alle zwemslagen, ook de vlinderslag gezwommen evenals estafettes. Natuurlijk gaat het om de prestatie als team! Met deelname aan het Minioren Circuit kun je je plaatsen voor de jaarlijkse Overijsselse Minioren Finale.

Het programma voor 2023-2024 vind je hier

De zwemslagen en afstanden zijn zeker voor de oudere minioren langer (tot 400m vrij voor de oudsten) en ook de vlinderslag en de wisselslag wordt gezwommen. Alle zwemslagen moet volgens het boekje worden gedaan. Het programma en het tijdstip van deze wedstrijden is in het hele land het zelfde. De KNZB heeft dit gedaan om een aantal zaken te bereiken:

*Evenwichtige uitdagende programmering
*Sporters in staat te stellen hun persoonlijke top te bereiken
*Brede opleiding en vorming met meerdere slagen en afstanden
*Eigen talenten leren kennen demonstreren tijdens wedstrijden