Zwemgroepen

Aanbod voor jeugd 

SwimFUN

SwimFUN staat voor fundament, na het halen van je B of C diploma leren de kinderen hier de basis van de zwemsport, de groepen zijn ingedeeld op leeftijd, soms kan het voorkomen dat kinderen in een hogere groep gevraagd worden mee te trainen. Als kinderen de slagen voldoende beheersen krijgen ze een uitnodiging voor Instap wedstrijden en kunnen ze door naar de groep Minioren Start. Klik hier voor trainingstijden.

Minioren Start

Na het halen van de toets “ik zwem wedstrijden” beheers je alle slagen voldoende en zullen de trainers je uitnodigen in de groep minioren Start. De minioren Start groep gaat naar Instapwedstrijden waar ze kunnen kennismaken met de zwemsport. Wij trainen om minimaal 50m op een wedstrijd kunnen zwemmen. De trainingen zijn op dinsdag en vrijdag en zijn gericht op het verbeteren van de zwemtechniek en uithoudingsvermogen. Klik hier voor trainingstijden.

Minioren Gevorderd

Minioren Gevorderd zijn zwemmers tussen 6 en 12 jaar die alle slagen al aardig beheersen en al wat ervaring hebben opgedaan bij de instapwedstrijden. Wij trainen om minimaal 100m op een wedstrijd kunnen zwemmen. De trainingen zijn op dinsdag en vrijdag en zijn gericht op het verbeteren van de zwemtechniek en uithoudingsvermogen. Klik hier voor trainingstijden.

Zwemselectie 

Vanaf 12 jaar zijn alle zwemmers 1 groep. Ze trainen voor wedstrijden met als doel aan het einde van het seizoen de limieten te zwemmen voor deelname aan de B- kampioenschappen. Deze zwemmers kunnen 3x per week trainen (op dinsdag, woensdag en vrijdag) en er wordt getraind om mee te doen aan wedstrijden. Tijdens de training wordt naast conditie gewerkt aan de zwemtechnieken van de verschillende wedstrijdslagen (borstcrawl, schoolslag, vlinderslag en rugslag) en starten/keren.

Een aantal zwemmers heeft een hogere trainingsintensiteit. Het individuele zwemtempo ligt hoog waardoor enige ervaring noodzakelijk is. Ze trainen voor wedstrijden met als doel aan het einde van het seizoen de limieten te zwemmen voor deelname aan de A- kampioenschappen. Klik hier voor trainingstijden.

SwimFIT

Een aantal zwemmers doen niet of bijna nooit meer mee aan wedstrijden. Zij kunnen de waterpolocompetitie of bijvoorbeeld school niet goed combineren met de vele zwemwedstrijden maar willen wel SwimFIT blijven. Deze groep traint op woensdagavond met als doel een goede zwemconditie te houden. De leeftijd varieert van 8 tot 25 jaar. Ze zwemmen een schema van 25-60 banen (iedereen kiest zijn/haar eigen schema en als ze klaar zijn is er tijd om nog gezellig te kletsen of een balletje over te gooien. Klik hier voor trainingstijden.

Aanbod voor volwassenen

Recreanten en masters

Iedere woensdag zwemmen de recreanten en masters van Zwemclub Losser ze kunnen daar kiezen voor Swim for Life of Masterzwemmen. Er is voor ieder niveau een baan of je snel borstcrawl wilt zwemmen of rustig een baantje schoolslag. Ook is er in het ondiepe warme bad de mogelijkheid om aquafit oefeningen te doen. Klik hier voor trainingstijden.

Masters gevorderd

Een aantal masters heeft een hogere trainingsintensiteit. Het individuele zwemtempo ligt hoog waardoor enige ervaring noodzakelijk is. Ze trainen voor (master)wedstrijden en zwemmen ook mee met onze competitie. Deze groep traint gelijktijdig met de zwemselectie voor de actuele trainingstijden kijk in het schema.